Bevándorló vízumok

Diversity bevándorlók (Diversity Vízumlottó Program)

1994. október 1. óta évente 50 000 vízumot bocsátanak olyan államokból bevándorolni szándékozók rendelkezésére, amelyekről az USA államügyésze megállapította, hogy a bevándorlási törvény egyéb szakaszainak értelmében az onnan bevándorlók aránya alacsony. Az ilyen bevándorlókat minden évben véletlenszerűen sorsolja ki a külügyminiszter azon személyek közül, akik egy megjelölt időszakban kérelmet nyújtanak be.

A vízumlottó alapján bevándorolni szándékozóknak középiskolai végzettséggel vagy két (2) év, a közelmúltban szerzett gyakorlati tapasztalattal kell rendelkezniük egy képesített szakmában.

  • DV-2012 Diversity Program:
    Az online jelentkezési időszak a DV-2012-es programra 2010. október 5-én, kedden délben (EDT) (GMT-4) kezdődik és 2010. november 3-án, szerdán délben (EDT) (GMT-4) fejeződik be.
  • További (angol nyelvű) információ található az USA Külügyminisztériumának oldalán.

Figyelmeztetés: Diversity bevándorló vízummal kapcsolatos csalások

A közelmúltban számos esetben előfordult, hogy egyes honlapok hamisan úgy tüntették fel magukat mint az Egyesült Államok Kormányának hivatalos honlapja, és elektronikus levelükben azt állították, hogy az a Diversity Vízumlottó értesítése, és díjbefizetést kértek.

A Diversity Vízumlottóban való kisorsolásról szóló értesítést a Kentucky Consular Center küldi. Ez általában egy írásbeli értesítés, amit a jelentkezésben megadott címre küldenek el. Az Egyesült Államok Kormánya szabályszerű értesítésében soha nem kér díjbefizetést a Diversity Vízumlottó Programban való részvételért. A diversity vízumot kérelmezőknek  semmilyen díjat nem kell fizetniük Egyesült Államok Nagykövetségén történő személyes vízuminterjú előtt.

Egy hasonló csalási módszer, amikor egyes cégek úgy tüntetik fel magukat mint az Egyesült Államok Kormánya, és pénzt kérnek a vízumlottó jelentkezési lapjának kitöltéséért. Az elektronikus jelentkezési lap (Electroic Diversity Visa Entry Form) kitöltése díjtalan.

További, angol nyelvű információt talál a Department of State Warning és a Federal Trade Commission Warning honlapokon.

Kizárólag az Egyesült Államok magyarországi Nagykövetségének honlapja és az Egyesült Államok Kormányának honlapjai (melyek mindig “.gov” végződésűek) tekinthetők hivatalos forrásoknak az utazásra és a bevándorlásra vonatkozólag.

Utolsó frissítés: 2010-09-22